Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "IL CIRCO" 19-23 ΔEKEMBΡIOY



                          ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


                                   IL CIRCO


                                            19-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


«Ταξίδι» στο Μέγαρο Μουσικής με σταρ ακροβάτες




Εκκεντρικοί χαρακτήρες και καλλιτεχνικά χορογραφημένες ερμηνείες από τα μεγαλύτερα αστέρια των ακροβατών συγκροτούν μία από τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις στον κόσμο. Το κοινό ακολουθεί ένα κοριτσάκι σε έναν κόσμο γεμάτο πολύχρωμα, φανταστικά πλάσματα με σαγηνευτικά όμορφη μουσική αλλά και εντυπωσιακά ακροβατικά στο υπερθέαμα που αφηγείται την ιστορία ενός παιδικού ονείρου.
Εμπνευσμένο από τα κλασικά θεατρικά έργα της ιταλικής Commedia dell'arte, το «Ταξίδι» συνδυάζει τα σύγχρονα ακροβατικά με τις δημοφιλείς γαλλοκαναδικές τέχνες του τσίρκου σε ένα πλούσιο μωσαϊκό από τραγούδια, χορό, κωμωδία, φαντασία και υπεράνθρωπους άθλους δύναμης, χάρης και ευκινησίας που κόβουν την ανάσα. Σκηνικά γεμάτα φως και χρώμα δημιουργούν ένα κόσμο όπου κανένα όνειρο δεν μένει ανεξερεύνητο..
 Η παράσταση «Το ταξίδι» (Viaggio) που αφηγείται την ιστορία ενός παιδικού ονείρου, κινείται σε έναν μυστηριακό εξωπραγματικό κόσμο, που «ταιριάζει απόλυτα με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών», όπως τονίζει  ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας, Sam Trego.


Η πορεία του θιάσου

Το «iL CiRCΟ" δημιουργήθηκε το 1990. Τα μέλη του προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου και είναι τραγουδιστές, χορευτές, ακροβάτες και καλλιτέχνες κάθε είδους. Η πρώτη παράστασή τους, μεγάλης κλίμακας, δόθηκε το 1996. Το 2000 η Samsung προσέλαβε το θίασο για την παράσταση «Samsung DigiTALL» στους Ολυμπιακούς 2000 στο Σίδνεϊ. Το σύνολο έχει περιοδεύσει σε πάνω από 14 χώρες σε πέντε ηπείρους και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι.
Συντελεστές της παράστασης είναι οι:
Sam Trego (διευθυντής)
Amy Gale (χορογραφίες),
 Cheryl Lindley - Lopez (σχεδιασμός κοστουμιών) και 
Steve Gale (τεχνικός διευθυντής).

* Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 19-23/12/ η τιμή εισιτηρίου στις σχολικές παραστάσεις είναι 8 ευρώ, ενώ οι τιμές εισιτηρίων στις παραστάσεις για το κοινό ξεκινούν από 15ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου