Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΠΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ" ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



                                           ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
                                        
                                       ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2ος οροφος

                ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
                    

Ας δούμε τι κρύβει ο πόνος στη μέση


Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) ανοικτή εκδήλωση με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ρευματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση από τους ρευματολόγους Γεώργιο Βοσβοτέκα και Αθηνά Θεοδωρίδου γύρω από τη νόσο, τα συμπτώματά της και τους τρόπους πρόληψης.

Την ίδια ημέρα, από τις 09:00 έως τις 17:00, στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη (Τσιμισκή και Δ. Γούναρη) θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό. Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης ρευματική νόσος, η οποία αν δε διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στις αρθρώσεις και γι’ αυτό αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας ασθενών νεαρής ηλικίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η διάγνωση μπορεί να καθυστερήσει έως και 10 έτη, καθώς συχνά η νόσος εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ένας συνηθισμένος πόνος στη μέση.


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου