Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21,27,28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

                                                     ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



                   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

                   ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ    ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


              ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ




Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:


Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Ευρωπαϊκών χωρών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.
 Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου
υπό της διεύθυνση της Μαρίας Μελιγκοπούλου.

Ακόμη, αφήγηση των παραμυθιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Tuttifantchen» του Πάουλ Χίντεμιτ από την ηθοποιό Θεοφανία Παπαθωμά.








Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:


Αφήγηση των παραμυθιών «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ και
 «Οι Δώδεκα Πριγκίπισσες που χόρευαν» των Γιάκομπ και Βίλχεμ Καρλ Γκριμ
από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
 Συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.







Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, 18:00 – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων / Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:


Η Θεατρική Ομάδα «Τέχνης Νεύμα» θα δώσει Παράσταση Κουκλοθέατρου με το έργο «Η Λεμονιά» για παιδιά άνω των 4 ετών. 
Σύλληψη, χειρισμός κούκλας, Ευαγγελία Νικηφόρου.



Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ







Ιδρύθηκε το 1936 και πρωτολειτούργησε το 1938 με πρώτο αρχιμουσικό τον αείμνηστο Παναγόπουλο και αργότερα τον Εμμανουήλ Αικατερίνη.
Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της συμμετείχε σε λιτανείες εικόνων, παρελάσεις εθνικών εορτών, τοπικές γιορτές και διάφορες εκδηλώσεις.
Το 1954 της Διεύθυνση της μπάντας ανέλαβε ο Γ. Φλώρος και από τότε οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν και σε συναυλίες σε κλειστούς χώρους με περιεχόμενο κυρίως από οπερέτες, αποσπάσματα από όπερες καθώς και δημοτικά τραγούδια.
Το 1965 Αρχιμουσικός ανέλαβε ο Ν. Αστρινίδης που εμπλούτισε ακόμη περισσότερο το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής. Ανέβασε ολοκληρωμένες όπερες στα πλαίσια των "Δημητρίων", διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με έγχορδα από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Χορωδία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης  Έλληνες και ξένους σολίστες.
Μετά την αποχώρησή του το 1986 την πραγματοποίηση συναυλιών για τα Δημήτρια ανέλαβε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Με την πάροδο του χρόνου η Φιλαρμονική εξελίσσεται σ' ένα σχήμα που μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλού επιπέδου συναυλίες και συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου.
Συμμετέχει κάθε χρόνο στο μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης "Δημήτρια", εμφανίζεται στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ διανθίζει μουσικά διάφορα συνέδρια που πραγματοποιούνται σε αίθουσες της πόλης μας.
Από το 1968 ο αρχιμουσικός της μπάντας προέρχεται από τα μέλη της, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο που αρχιμουσικός της ήταν ο Α. Γεροντάκης. Μέλη της Φιλαρμονικής που εκτέλεσαν χρέη αρχιμουσικών ήταν οι: Α. Πολίτης, Ι. Τεμπρέλης, Α. Στεφανίδης, Σ. Βλαχάκης, Θ. Ζαρίμπας, Κ. Ζαρίμπας, Ν. Ψαλτόπουλος, Π. Σιδηρόπουλος. Αρχιμουσικός της Ορχήστρας είναι τώρα ο κ. Ν. Ψαλτόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου