Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ "ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ"


                               “Το παρτάλι” 

                                ΘΕΑΤΡΟ     ΑΥΛΑΙΑ

         Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο: 21.00 , Κυριακή: 20.00



                   Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούλιο του 2011 και ακολούθησαν παρουσιάσεις και σε άλλα Φεστιβάλ (Νάξο, Τήνο, Αίγινα, Καβάλα)

Ερμηνεύει ο Χρήστος Στέργιογλου

ΚείμενοΘεόδωρος Γρηγοριάδης
ΣκηνοθεσίαΣτέλιος Κρασανάκης
ΚοστούμιαΚώστας Βεληνόπουλος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπέννετ
Video: Χρήστος Δήμας
         Παρτάλι σημαίνει το παλιό ρούχο, και τον περιθωριακό άνθρωπο. Το Παρτάλι είναι η συγκινητική  ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε σε ένα ορεινό χωριό του Παγγαίου, ντυμένο με κοριτσίστικα ρούχα επειδή η μάνα του πίστευε ότι έτσι θα το προστάτευε από τους κινδύνους του πόλεμου. Μεγαλώνοντας ο ήρωας θα έλκει τα τραύματα του από την εποχή της βουλγαρικής κατοχής της και τη μετεμφυλιακή ανασύνταξη της Ελληνικής κοινωνίας. Καταστάσεις που γνωρίζει καλά ο Βορειοελλαδίτης συγγραφέας του έργου, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και τις κατέγραψε στο ομώνυμο μυθιστόρημά του πάνω στο οποίο βασίζεται ο μονόλογος..
Στο Παρτάλι, μεταμφίεση, παρενδυσία και κοινωνικό περιβάλλον συνθέτουν ένα σχόλιο για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας και παράλληλα για την υβριδοποίηση της ταυτότητας του Νεοέλληνα, σε μια παράσταση όπου η προσωπική ιστορία συμπλέκεται με την εθνική ιστορία. Ο Στέλιος Κρασανάκης με την διπλή ιδιότητά του, Σκηνοθέτης – Ψυχίατρος,  έχει και στο παρελθόν συναντηθεί με πρόσωπα αποκλίνοντα, που ανοίγουν ένα παράθυρο στον ατομικό και στο συλλογικό ψυχισμό.


Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€

Θέατρο Αυλαία

Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή 102, 54622 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310423925





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου