Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΛΑΙΑ " Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ" ΕΩΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


                                " Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ"

                                                                    ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ



Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Λένας Κιτσοπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Τατιάνας Σουχορούκωφ. Συμμετέχει ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης. Παραστάσεις δίνονται Τετάρτη - Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00. Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ, και 12 το φοιτητικό - ανέργων.



Η ανατομία μιας γυναικείας προσωπικότητας που έζησε στο περιθώριο, αλλά με αξιοπρέπεια. Μιας γυναίκας που γεύεται τη ζωή μ' όλες τις πίκρες και τις χαρές και που επιβιώνει κόντρα στις δυσκολίες, στην εκμετάλλευση, στον πόνο. Η πόρνη Πανωραία εξομολογείται χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει και προκαλεί. Και είναι οι εξομολογήσεις της στον ποιητή Γιώργο Χρονά που έγιναν βιβλίο και κατόπιν θεατρικό με τον τίτλο «H Γυναίκα της Πάτρας», σε ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου. Η παράσταση επιστρέφει από αύριο, στις 21.00 και για λίγες βραδιές, στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης.

Η Ελένη Κοκκίδου και ενώ διανύει τον τέταρτο πια χρόνο παραστάσεων, σκιαγραφώντας την γυναίκα αυτή, σημειώνει: «Το θέατρο είναι ο τόπος όπου συναντάς τη ζωή και αυτό ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό. Η Πανωραία είναι μια γυναίκα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να επιβιώσει. Και το κατάφερε και μάλιστα με αξιοπρέπεια. Και σήμερα αυτό είναι το ζητούμενο. Πρόκειται για ένα αληθινό πρόσωπο, με γονείς πρόσφυγες, που κατέληξε στην Πάτρα. Εκανε πολλές δουλειές και κατέληξε πόρνη προσπαθώντας να μεγαλώσει τα παιδιά της. Και ξέρετε μέσα από τις μέχρι σήμερα περιοδείες μας διαπιστώνω ότι σχεδόν κάθε πόλη είχε μια φημισμένη πόρνη, που τη σέβονταν όλοι και ήταν σχεδόν μυθικό πρόσωπο και την είχαν όλοι ακουστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου