Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

" Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/10/2012

                                                 Συνέδριο

                   "Ο Όμηρος στη Θεσσαλονίκη:ωδές, τόποι, εικόνες"

                                                30 Οκτωβρίου 

                              Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


      Το συνέδριο «Ο Όμηρος στη Θεσσαλονίκη : ωδές, τόποι, εικόνες», διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών
   Η γαλλο-ελληνική αυτή συνάντηση, που διοργανώνεται στον απόηχο των εκθέσεων έργων τέχνης του Λούβρου στη Θεσσαλονίκη στα 5 σημαντικά μουσεία της πόλης, αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στον ιδιαίτερο διάλογο που ενώνει τη Βόρεια Ελλάδα και τη Γαλλία.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Έργα Τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη. Από τον Πλάτωνα στον Βολταίρο και τον Κοραή. Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και ο Διαφωτισμός».

Την έναρξη του συνεδρίου θα χαιρετίσουν η κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, και ο κ. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ του ομηρικού κειμένου και των περιοχών διάδοσής του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου