Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ "BALLET FLAMENGO DE ANDALUCIA"


                        BALLET FLAMENGO DE ANDALUCIA

                                                  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                       ΤΡΙΤΗ 6 & ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ






To Ballet Flamenco de Andalucía : metafora είναι ο ανώτερος θεσμικός εκπρόσωπος της τέχνης του φλαμένκο και εκτελεί χρέη «Πρέσβη» από την ίδρυσή του, εδώ και δεκαεπτά χρόνια.  Κατά τη διάρκεια αυτή, το Ballet Flamenco de Andalucía αποτέλεσε το καλύτερο μέσο για να διαδοθεί η τέχνη του φλαμένκο παγκοσμίως, αφού βρέθηκε σε σημαντικές σκηνές ανά τον κόσμο και έχει λάβει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ χωρών όπως οι ΗΠΑ, Αργεντινή, Κούβα, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελβετία, Ιαπωνία.
Το φλαμένκο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κουλτούρας της Ανδαλουσίας, είναι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Το φλαμένκο για την Ανδαλουσία είναι ένα πλατιά δημοφιλές βίωμα, που από το 2010 αποτελεί και μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. (Intangible Cultural Heritage of UNESCO.) 
To Ballet Flamenco de Andalucía είναι ο ανώτερος θεσμικός εκπρόσωπος της τέχνης του φλαμένκο και εκτελεί χρέη «Πρέσβη» από την ίδρυσή του, εδώ και δεκαεπτά χρόνια. 

Τα υπέροχα κοστούμια που φορούν τα μέλη του θιάσου κατά τη διάρκεια όλης της παράστασης είναι επιβλητικά, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η έντεχνη λαϊκή μουσική που συνοδεύει τους καλλιτέχνες - Rocío Molina και Pastora Galván μαζί με τον ίδιο τον Rubén Olmo – καθώς και το νέο και ικανότατο corps de ballet. Ένα ταξίδι στο θέαμα και την ακρόαση ανάμεσα σε ρομάντζες και καντίνας, τάνγκο της Γρανάδας, μπουλερίας, φλαμένκο βαλς, βερδιάλες ή ζάμπρας. Είναι ένα μπαλέτο τόσο κομψό και δυναμικό, αποτελούμενο από τη δύναμη της καρδιάς και το ταλέντο της λογικής.  Πρόκειται για μια αλληγορία της ζωής, την ηχώ της ανθρώπινης ύπαρξης, που αρνείται να παραμείνει για πάντα στην ασφάλεια του σπηλαίου της και εξερευνά άλλους κόσμους που ίσως υπάρχουν μέσα της και έρχεται να δώσει νόημα σε αυτό και ο ίδιος ο Νίτσε είπε: «Πιστεύω μόνο σ’ ένα Θεό που χορεύει».



Το συγκρότημα αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ταλέντων από την οποία προέρχονται ορισμένοι από τους πιο εξαιρετικούς χορευτές του φλαμένκο, όπως οι Israel Galván, Isabel Bayón, Rafael Campallo, Belén Maya, Rafaela Carrasco, Fernando Romero, Mercedes Ruiz και María José Franco.

Metáfora
Χορογραφία: Rubén Olmo
Σχεδιασμός κοστουμιών: Eduardo Leal Ruiz
Σκηνογραφία: Juan Ruesga
Σχεδιασμός Φωτισμού: Juan Gómez Cornejo
Σχεδιασμός Ήχου: Enrique González
Μουσική Σύνθεση: David Carmona
Ενορχήστρωση: Agustín Diassera

Διανομή
Ruben Olmo
ΣΟΛΙΣΤΕΣ Patricia Guerrero, Eduardo Leal
ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ Sara Vázquez, Ana Agraz, Marta Arias, Mónica Iglesias, Maise Márquez
ΧΟΡΕΥΤΕΣ Juan Carlos Cardoso, Ángel Fariña, Fernando Jiménez, Álvaro Paños
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: Fabiola, Manuel  “El Zambullo
ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣDavid Carmona, Manuel de la Luz
ΚΡΟΥΣΤΑDavid “Chupete”


Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 6 – 7 Νοεμβρίου
Εισιτήρια: 15€ - 40€

Προπώληση: 2310 895938-9 & www.ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου