ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

1) «Η ώρα του παραμυθιού» κάθε Σάββατο στις 12:00
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου αλλά και του Δημοτικού. Στηρίζεται κυρίως στην προφορική αφήγηση και έχει στόχο την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης.
2/2/2013, «Το λιοντάρι και το αγριογούρουνο» και «Το λιοντάρι γαμπρός» / Μύθοι του Αισώπου (προβολή διαφανειών) .
9/2/2013, «Το τρενάκι: ένα ταξίδι στ’ αστέρια » / Μάκης Βαρλάμης. Το τρενάκι περνά από τις κόκκινες καμάρες της Βιβλιοθήκης μας. Αφήγηση παραμυθιού, ψυχοκινητικά παιχνίδια και κατασκευή τρένου με πολύχρωμα βαγόνια που έχουν φωτογραφίες των παιδιών της Βιβλιοθήκης (Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά).
16/2/2013, «Ο μαγικός περίπατος των παπουτσιών Τάκη και Σάκη» /Χρήστος Μπουλώτης. Αφήγηση παραμυθιού και κολάζ.
23/2/2013, «Μια βροχερή μέρα» /M.Christina Butler.Αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή μιας πολύχρωμης ομπρέλας.
2) Λογοτεχνική εκδήλωση - Βιβλιοπαρουσίαση
Η συγγραφέας Μαρία Πετκανοπούλου, θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» σε παιδιά Γ΄ Δημοτικού. Οι μικροί μας φίλοι ταξιδεύοντας στο χρόνο, θα βρεθούν στα σκοτεινά βάθη μιας σπηλιάς όπου με ξεναγό τους τον ήρωα του βιβλίου θα έρθουν σε επαφή με τους προϊστορικούς ανθρώπους που αποτύπωσαν τη ζωή, τα συναισθήματα και την καθημερινότητά τους στις βραχογραφίες.
5/2/2013, ώρα 10:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης
3) Εκπαιδευτικά προγράμματα

Α.«Απ’ το χιόνι στη λιακάδα, στη βροχή …στην πρασινάδα»
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Θέμα μας οι 4 εποχές του χρόνου μέσα από την ιστορία ενός δέντρου. Οι μικροί μας φίλοι θα «ζωντανέψουν» το δεντράκι μας και θα ζωγραφίσουν όλες τις εναλλαγές που παρουσιάζει.
6/2/2013, ώρα 10:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης
Β. «Τα ζωάκια του δάσους»
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Γνωρίζουμε τα ζώα που ζουν στο δάσος μέσα από βιβλία και αγαπημένα μας παραμύθια. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα απεικονίσουν το δάσος με τους «κατοίκους» του σε ένα μεγάλο κολάζ.
13/2/2013, ώρα 10:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης λειτουργεί Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 9 – 13 ετών με εμψυχώτρια τη θεατρολόγο Πελαγία Καλαϊτζίδου. Ένα εργαστήρι για να γνωριστούμε, για να διασκεδάσουμε και να δούμε τη βιβλιοθήκη και τα βιβλία της …Αλλιώς!
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει έγκαιρα να ζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).
Προβολή δημοσίευσης στο Facebook · Επεξεργασία ρυθμίσεων email · Για να προσθέσετε σχόλιο, απαντήστε σε αυτό το email.