Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ¨Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΩΣΑΕΙ Τ ΑΥΓΑ"





ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ.

 Το Θέατρο Φλέμιγκ παρουσιάζει φέτος το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου 

«Η γάτα που κλωσάει…αυγά» 

σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα.

Πρόκειται για έργο μικτού κουκλοθεάτρου

 (και οι δύο συντελεστές του έχουν εξειδικευτεί στο κουκλοθέατρο με σεμινάρια στο εξωτερικό)

 που παίζεται με ηθοποιούς και κούκλες, είδος θεάτρου για παιδιά που έχει καθιερώσει το θέατρό μας τα τελευταία χρόνια στην πόλη. 

Το έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέως έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί σε Ελλάδα και Κύπρο





«Η γάτα που κλωσάει…αυγά» είναι ένα έργο τρυφερό, το μόνο αυτή στη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 10 ετών. Η παράσταση μεταδίδει με τρόπο μοναδικό τα διανοήματα του έργου ενώ συγχρόνως δίνει το έναυσμα στα παιδιά να σκεφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του, γεγονός που τα βοηθάει να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα και τη φαντασία τους. Εξάλλου, στόχος του θεάτρου μας είναι να δημιουργήσει ενεργούς θεατές και όχι παθητικούς που απλά δέχονται τα ερεθίσματα χωρίς να τα σχολιάζουν.
Οι παραστάσεις μικτού κουκλοθεάτρου που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο ιδρυτής του Θεάτρου Φλέμιγκ, σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Μήττας, γνώρισαν μέχρι σήμερα εξαιρετική επιτυχία και είχαν τεράστια απήχηση  στους μικρούς θεατρόφιλους της πόλης μας. Oι μικροί μας φίλοι μέσα από τις παραστάσεις αυτές  έχουν την ευκαιρία όχι μόνον να διασκεδάσουν αλλά και να πάρουν θετικά μηνύματα που θα τα οδηγήσει   στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση και να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας. Εξάλλου, το θέατρο δεν είναι μόνον μέσο ψυχαγωγίας, σήμερα, εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής πρακτικής. Το Θέατρο είναι μία διαδικασία που αγγίζει τις αρχέτυπες ανάγκες του ανθρώπου και αποτελεί πηγή ζωής και γνώσης για μικρούς αλλά και για μεγάλους.
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Μήττας
Σκηνικά και κοστούμια:  Γρηγόρης Μήττας
Μουσική σύνθεση: Εύη Σωτηροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μαγκάκη
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί:




Στέλιος Ανατολίτης, Δανάη Τσουφλίδου, Γιώργος Βαβούρας, Ρόζα Παναγιωτάκη, Χαρά Μπουραντά και οι κούκλες Αίολος, Αφράτη, Λέρας, Ψώρας.
Λίγα λόγια για το έργο
Ένας θηλυκός γλάρος πετάει με τους συντρόφους του  πάνω από τη θάλασσα, πλανάρεικαι βουτάει στο νερό αναζητώντας  την τροφή του, όταν ξαφνικά παγιδεύεται σε μία πετρελαιοκηλίδα. Τα φτερά του βαραίνουν, τα κύματα τον παρασύρουν και τον ξεβράζουν αποκαμωμένο στην ακτή όπου εκεί γεννάει ένα αυγό. Το αυγό το βρίσκουν κάποια παιδιά που παίζουν στην ακτή και το δίνουν στην γάτα τους την Αφράτη να το κλωσήσει, γιατί έχει ζεστό τρίχωμα.  Όταν από το αυγό ξεπροβάλει ένα όμορφο γλαρόνι, η Αφράτη και τα παιδιά αποφασίζουν να το προστατεύουν από κάθε κίνδυνο μέχρις ότου αυτό μεγαλώσει κι έρθει η ώρα να πετάξει για να συναντήσει τους συντρόφους του, τους γλάρους…εδώ, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται…Γιατί πώς να διδάξεις σε έναν γλάρο να πετάει, όταν δεν πετάς εσύ;
Είναι ένα έργο που δεν πρέπει να χάσει κανείς….
Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.
Ειδική τιμή  7 ευρώ.




ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ –
mitasfleming@yahoo.gr
ΜΙΣΡΑΧΗ 15 - 546 42 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.& FAX: 2310 812000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου