Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

H Elizabeth Fawler στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης 2/10/2012, 10:00
Συνάντηση-Workshop που αφορά στις πρόσφορες και οικονομικές τεχνικές για τις βιβλιοθήκες.Η Ελίζαμπεθ Φάουλερ, διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Τσέζαπεκ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ελλάδα συμμετέχοντας στο συνέδριο Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες που οργανώνει η Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 5 – 6 Οκτωβρίου.  Στα πλαίσια του ταξιδιού της, η κ. Φάουλερ θα επισκεφθεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012, για να συναντηθεί και να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες με τους Έλληνες συναδέλφους της.
Η συνάντηση-workshop θα πραγματοποιηθεί στις 10 πμ στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και στη διάρκεια της, η κ. Φάουλερ θα κάνει μια σύντομη δεκαπεντάλεπτη εισαγωγή σχετική με πρόσφορες και οικονομικές τεχνικές για τις βιβλιοθήκες. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
 
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα ( με δηλώσεις συμμετοχής)
 
Η εκδήλωση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.
 
Δηλώσεις συμμετοχής: Κωνσταντίνος Βόγδανος  2310 374808.
 
Η Ελίζαμπεθ Φάουλερ έχει στο ενεργητικό της επιτελικό ρόλο για 14 καινούργιες και ανακαινισμένες βιβλιοθήκες καθώς και για νέες δυναμικές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνουν κέντρα εργασίας και αλφαβητισμού, χώρων τέχνης και εκθέσεων. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τσέζαπεκ έχει ενσωματώσει με επιτυχία νέες δημοφιλείς υπηρεσίες και έχει αυξήσει τον δανεισμό της κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια παρά τις σημαντικές μειώσεις του προϋπολογισμού της. Η κυρία Φάουλερ έχει τύχει αναγνώρισης σε εθνικό επίπεδο για τις υπηρεσίες της στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και προώθησης των δημοτικών βιβλιοθηκών και της επίτευξης ισχυρών συνεργασιών με τις τοπικές κοινότητες.  Έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα για την εξαιρετική της ικανότητα να δημιουργεί καλαίσθητους και λειτουργικούς δημόσιους χώρους που κινητοποιούν το ενδιαφέρον και προκαλούν θαυμασμό. Η ασχολία της κυρίας Φάουλερ με ανακαινίσεις βασισμένες σε οικονομικές λύσεις έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά και μέσα ενημέρωσης στην Αμερική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου